rum

De “R” zit weer in de maand, het wordt kouder, en daarmee ook knusser. Nu we met zijn allen weer meer tijd doorbrengen in huis, wordt het ook aantrekkelijker om daarbij een goed glas drank te pakken. Zeker in het weekend komt de whisky én de rum de keukenkast uit.

Wil je wat nieuws proberen? Of ben je gewoon benieuwd wat echt de beste rum is voor de decembermaanden? Wij bespreken drie mooie merken rum, die het altijd goed doen maar die in de koude en donkere tijden het hart nog net even extra verwarmen.

Rum #1: Bacardi

Denk je aan rum, dan denk je aan Bacardi. Dit Cubaanse merk is het meest bekend, en dat is natuurlijk met goede reden. Als marktleider verkoopt Bacardi jaarlijks honderden miljoenen flessen, in vrijwel alle landen van de wereld. Je kunt kiezen tussen een heerlijke witte rum en een zwaardere, kruidige donkere rum. Beiden zijn geweldig los, en vooral de witte rum doet het goed in cocktails. Dus wil je eens iets spannends drinken met de kerst, dan is dat de beste keuze die je kunt maken.

Rum #2: Havana Club

Heb je wel eens gehoord van Havana Club? Waarschijnlijk wel – want al sinds het eind van de 19e eeuw wordt dit merk rum in Havana gemaakt. Het is dé keuze voor een mojito, maar dat is natuurlijk wat meer voor in de zomer (hoewel – als je een winterdepressie wilt opheffen, is een mojito een prima manier om het te proberen). Gelukkig is dit merk rum ook prima los, of in wat meer winterse cocktails. Een favoriet bij bartenders over de hele wereld, die de aromatische op eikenhout gerijpte drank hoog in het vaandel hebben.

Rum #3: Don Papa

Ah, je wil jezelf echt eens verwennen? Met de rum van Don Papa haal je een hele mooie donkere bruine rum in huis, die lang heeft gerijpt op de traditionele manier. Hoewel deze rum uit de Filipijnen komt, doet hij zeker niet onder voor de meer bekende merken die hierboven al zijn genoemd. Sterker nog: het ietwat afwijkende productieproces, waarbij de rum langer wordt gerijpt, maakt de smaak mysterieuzer en subtieler. Een rum voor de echte liefhebber, die op zoek is naar wat anders.

Een glas rum in de hand

Weinig is fijner dan de donkere decembermaand doorkomen met een flinke fles rum. Kies een van de bovenstaande opties en je behoudt je goede humeur, ook op de donkerste dagen!