Thuiswerken heeft niet alleen nadelen. Eindelijk kunnen we de koffiemachine op kantoor inruilen voor de lekkere koffie van thuis. In alle supermarkten in Nederland zijn de zakken met koffiebonen, koffiecups en -pads niet aan te slepen. Hierdoor is de prijs van kwaliteitskoffie explosief gestegen in de laatste paar weken. Maar welke koffie is nou het beste om aan te schaffen voor thuis? Wij geven hieronder wat tips! Ook voor als je geen professioneel koffiezetapparaat in huis hebt!

Arabica & Robusta

Wereldwijd zijn er verschillende soorten koffie te vinden, maar de twee primaire en meest geproduceerde varianten zijn de Arabica en Robusta koffie. Alhoewel deze qua uiterlijk erg veel op elkaar lijken, verschillen ze van elkaar op een aantal manieren.

Arabica koffie kan tot wel 5 meter hoog worden. Het heeft de juiste klimaatomstandigheden nodig (vaak op grotere hoogtes, welke gezien worden als ideaal voor koffie) en is veel moeilijker om te verbouwen dan Robusta. Robusta groeit daarentegen beter op lagere hoogtes en bevat meer cafeïne dan Arabica en groeit goed op gebieden waar Arabica moeite zou hebben.

Toch kiezen de meeste mensen voor Arabica bonen vanwege de smaak. Een Arabica boon heeft een verfijnde smaak en bevat weinig cafeïne. Een Robusta bonen bevatten meer cafeïne en smaken vaak bitter.

De beste koffiemerken

Je hebt zoveel soorten koffiebonen van verschillende merken, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Wij raden vooral de onderstaande merken aan als je kwalitatief goede bonen in huis wil hebben:

  • Gio Coffee
  • Lavazza
  • Bocca
  • Vos Koffie