cashewnoten kopen

Cashewnoten kopen doe je niet met een reden, je denkt er niet bij na als je ze aan het eten bent hoeveel gezonde dingen erin zitten. Cashewnoten zijn afkomstig van de cashewappel, deze vrucht is in Nederland niet verkrijgbaar, maar in Braziliƫ is de vrucht een ware delicatesse. De noten zijn ook erg populair om door gerechten heen te doen, en natuurlijk gewoon om te eten als snack. Wanneer je dagelijks twee handjes cashewnoten eet, kun je veel tekorten voorkomen.

cashewnoten kopen

Minder vet in cashewnoten

Ben je op zoek naar een noot die minder vet bevat dan andere soorten dan is cashewnoten kopen een uitstekende keuze. Wanneer je geneesmiddelen gebruikt bestaat de kans dat je triglyceride niveau te hoog is, door regelmatig wat cashewnoten te eten is de kans aanwezig dat het niveau in je bloed daalt. Mensen die diabetes hebben zijn een risicogroep wat dat betreft. Voor deze groep personen is het dus zeker goed om cashewnoten te eten. Bij een vetarm dieet kun je ook eenvoudig wat cashewnoten toevoegen.

cashewnoten kopen

Over het algemeen zijn alle noten gezond, iedere noot heeft zijn eigen unieke eigenschappen die goed zijn voor de gezondheid. De cashewnoot heeft alleen als extra voordeel dat deze het minste vet bevat onder de noten. Regelmatig noten eten verlaagt de kans op hart en vaatziekten volgens kenners. Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat er een link is tussen noten eten en een gezond hart. Ook heeft een onderzoek onder 80.000 vrouwen aangetoond dat de kans op galstenen met 25% wordt verminderd na het eten van 30 gram noten per week.