Segafredo

Segafredo is zeer bekend en verkoopt Italiaanse koffie. Middels dit artikel wordt er meer uitleg gegeven over de oorsprong van het bedrijf, het bedrijf tegenwoordig, de soorten koffie en het bijbehorende proces.

Koffie en wielrenners

Bij het woord koffie denk je wellicht niet gelijk aan wielrenners. Echter is het een bekend merk onder wielrenners en een sponsor van de bekende wielrennersgroep genaamd Trek Segafredo. In deze wielrenners groep is de Nederlandse wielrenner Bauke Mollema actief.

Segafredo

Oorsprong van het bedrijf

Het merk is in 1973 ontstaan door de heer Massimo Zanetti. Zanetti is een Italiaanse multinational die over de hele wereld actief is. Tijdens de eerste helft van de productie werd koffie ingekocht van de koffiebranderij in het plaatsje Bologna. Nadat de naam meer bekendheid kreeg en meer terrein won heeft het bedrijf meerdere koffieplantages opgezet in Brazilië en Costa Rica. Op deze plekken worden heerlijke soorten koffie gecreëerd.

Het bedrijf tegenwoordig

Tegenwoordig is dit een zeer bekend merk op het gebied van heerlijke koffie.

Het bedrijf gaat met de tijd mee en streeft naar maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hierbij is aandacht voor goede resultaten waarbij het milieu en de mens betrokken worden.

Soorten koffie en het proces

Coffea arabica en Coffea robusta komen vaak voor. Er bestaan ongeveer 70 soorten koffie echter de de Coffea arabica en Coffea canephora zijn het meest voorkomend. De Arabica heeft een diep aromatische smaak en tegelijkertijd ook licht en intens. Het is een soort met minder cafeïne. De Robusta kenmerkt zich door zijn krachtige en volle smaak en een hoger cafeïne gehalte. De koffieplant bezit mooie ovale bladeren met witte bloemen. De vrucht van de koffie heeft veel weg van een bes en beschikt over twee zaden. Bij Segafredo staat de kwaliteit voorop en wordt er veel aandacht besteedt aan het brandproces. Hierbij worden groene bonen geselecteerd en gebrand en geroerd op een constante temperatuur van 200 tot 230 graden.

Vervolgens wordt de koffie gemengd, gemalen en in een geschikte verpakking geplaatst. Voor de koffiebonen worden ventielzaken gebruikt en voor gemalen koffie wordt gebruik gemaakt van vacuüm verpakkingen, zodat de koffie zijn heerlijke smaak blijft behouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *