lekker eten

Friet is een van die echt Hollandse delicatessen. Hoewel de frietjes origineel uit Frankrijk en Belgiƫ komen, hebben de Nederlanders de kunst geperfectioneerd. Dat verklaart dan ook het succes van de frietkar.

Zomeractie

Wat is een frietkar?

Stel je eens voor als je friet kunt bakken op elke locatie. Dat klinkt geweldig, toch? Met een frietkar kan het. Het is een kar – of auto, of busje – voorzien van een keuken met frituur om friet te bakken. De frietkar zie je vaak op festivals staan maar ook bij grote landelijke evenementen zoals Koningsdag en carnaval. De frietkar is al jaren ongekend populair.

Een frietkar huren

Natuurlijk kun je het niet betalen om tien frietkramen te huren zoals je ze vaak ziet op grote festivals. Toch is het huren van een frietkar voor vrijwel elk budget mogelijk. Geef je bijvoorbeeld een feest in de tuin? Dan kun je de kar zo over de oprit naar de tuin laten rijden om je gasten te voorzien van lekkers. 

voor iedereen patat

Einde van de avond inluiden

Veel mensen kiezen ervoor om door middel van een hapje of een drankje het einde van een feest in te luiden. Ze schenken bijvoorbeeld nog een laatste ronde bier, of geven je nog een kopje koffie voor de terugweg. Maar je kunt dit natuurlijk ook doen met friet!

Laat de frietkar jouw feest afsluiten. Iedereen krijgt een lekkere vette hap en kan goed gevuld op weg naar huis.