Een gezond en lekker tussendoortje

dadels

Vaak zijn tussendoortjes wel erg lekker maar niet gezond, op de lange termijn krijg je toch te maken met de nadelen ervan. Ben je op zoek naar een heerlijke vrucht waar je niet omheen kan, dan zijn dadels echt voor jou geschikt. Naast dat een dadel heerlijk is als tussendoortje, zitten ze ook nog eens vol met vitamines, mineralen en vezels. De lekkere zoete smaak zorgt dat een dadel lekker is om even tussendoor te nemen, of wanneer je in de avond lekker aan het ontspannen bent. Toch is de dadel nog niet razend populair in Nederland.

dadels

Neem een gezonde snack

Er zijn veel lekkere snacks verkrijgbaar, punt is alleen dat de meeste snacks wel lekker zijn maar niet goed voor de gezondheid. Dadels zijn een uitzondering omdat ze wel heel veel stoffen bevatten die goed voor je lichaam zijn, bijna 1/10 deel van een dadel bestaat uit vezels. Naast dat ze erg lekker zijn, heb je ook een verzadigd gevoel na het eten ervan en ook de stoelgang is goed. Een zak chips eet je zo leeg, eet je dadels dan heb je wel op een gegeven moment dat je vol zit.

Mineralen en vitamines

Naast dat dadels erg lekker zijn om te eten, zitten ze ook boordevol vitamines en mineralen. Het vetgehalte en het gehalte calorieën is erg laag van een dadel, door de aanwezige oxidanten is de kans op ontstekingen aanzienlijk minder. Door de vitamines in de dadel, zijn ze gezond om te eten wanneer je last hebt van bloedarmoede. Ben je aan het afvallen en wil je toch een gezonde en lekkere snack, dan zijn dadels ook gezond en lekker om te nuttigen. Neem toch dat lekkere tussendoortje zonder je rot te voelen en zonder de kans om aan te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *