Geschenk

Ouderen helpen

Wil je graag eenzame ouderen helpen maar weet je niet hoe? In Nederland voelen veel ouderen zich ongewild en eenzaam. Het is voor hen lastig om veel met mensen te zijn en veel te doen op een dag. Gelukkig kun je ouderen hierbij helpen met veel verschillende dingen en op verschillende manieren.

Boodschappen doen

Ken je iemand die heel eenzaam is? Bied aan om samen boodschappen te doen. Kan hij of zij niet ver en lang lopen? Dan kun je thuis samen een boodschappenlijstje opstellen en kan je alleen boodschappen doen voor diegene. Wil je iemand verrassen met meer dan alleen boodschappen doen? Een fruitmand laten bezorgen is een mooi en gezond geschenk.  Je kunt vragen wat voor fruit iemand lekker vindt en hiermee de fruitmand laten vullen.

Wandelen

Iedereen wordt geadviseerd minimaal dertig minuten per dag buiten en in beweging te zijn. Veel ouderen komen weinig buiten, omdat het gevaarlijk is en zij niet ver kunnen lopen. Je kunt samen en wandelroute verzinnen en elke week een andere route uitproberen. Zo blijf je beide in beweging en is het veiliger om samen een wandeling te maken dan alleen. Ook kun je samen gaan sporten zoals bijvoorbeeld een lesje zumba of een uurtje zwemmen. Zoek samen naar en sportschool in de buurt en kies samen een leuke les uit.

Samen eten

In de koude, donkere winterdagen hebben meer mensen last van eenzaamheid en depressieve klachten. Stel voor om samen te koken en te eten. Je leert elkaar beter kennen en hebt samen een gezellige avond. In de zomerdagen kun je samen in de stad gaan lunchen. Is dat stad te ver? Kies samen een leuke lunchplek uit wat dichterbij is. Heb je zelf een auto? Dan kun je de stad in zodat je ook samen andere plekken bezoekt dan alleen plekken in de buurt van huis.

Hopelijk heb je zo meer inspiratie om ouderen te helpen en samen een leuke tijd te hebben!