Rode wijn bestellen

Wanneer jij een wijnliefhebber bent, dan ben je waarschijnlijk niet voor niets terecht gekomen bij dit artikel. Wanneer je namelijk eenmaal één van de heerlijke Portugese wijnen geproefd hebt wil je nooit anders meer. Misschien ben je ooit in Portugal op vakantie geweest en daar in aanraking gekomen met deze heerlijke alcoholische versnapering. Of hebben vrienden je de Portugese wijnen geïntroduceerd. Nu ben je zelf op zoek naar een plek waar je een fles kunt kopen om deze zelf thuis te schenken, bij het diner of de borrelplank. Vermoedelijk was je al in een slijterij of wijnwinkel geweest en kwam je er daar achter dat het assortiment Portugese wijnen schaars is in de Nederlandse winkels. Ja en dat is heel vreemd want jij weet inmiddels dat Portugese wijn tot de top behoort.

Portugal telt 14 wijnregio’s en wel 100 druivenrassen

Ondanks Portugese wijnen in overvloed bestaan omdat er maar liefst 14 wijnregio’s zijn in dit prachtige land is de voorraad in Nederland dus schaars. Op z’n minst vreemd omdat ook de prijs van deze wijnen zeer toegankelijk is. Ben jij op zoek naar een heerlijke Portugese wijn dan kun je die dus het beste online bestellen. Maar hoe vind je nu jouw favoriete wijn wanneer je deze niet vooraf even kunt proeven? Dat doe je door het etiket van de wijn te lezen of de beschrijving die op de website staat! Op ieder wijnetiket staat namelijk uit welke wijnregio de wijn komt en van welk druivenras of druivenrassen deze gemaakt is. Veel Portugese wijnen zijn namelijk een blend van verschillende rassen. Een wijn die  gelabeld is als “Garrafeira” zegt dat de wijnmaker of wel de enologico gebruik heeft gemaakt van houtrijping, zoals een “Reserva” in Spanje.

Op zoek naar een alternatieve Portugese wijn voor jouw favoriet uit een ander land?

Wanneer jij een favoriete wijn hebt uit een ander land en je bent op zoek naar een alternatieve Portugese wijn, dan kan deze informatie je wellicht verder helpen. De Aragonēs ofwel Tinta Roriz is in Spanje bekend als Tempranillo en is een druivenras van hoge kwaliteit. Houdt jij meer van wijnen gemaakt van de druivenrassen Boal of Madeira, dan is de Malvasia Fina absoluut jouw favoriet. Mocht je van aromatische frisse wijnen houden, dan is de Loureiro vast een goede keuze. Deze Portugese wijnen zijn verfrissend en dorstlessend. De wijn dankt zijn naam aan het aroma van de bloemen van de Laurier. Deze druivensoort is één van de oudste en beroemdste druivenrassen in Portugal. Drink jij het liefst Viogner, Torrontes of Rousanne kies dan voor de Fernào Pires. Mocht de droge Riesling, Pinot Blanc of droge Chenin Blanc jouw favoriet zijn dan pas de wijn gemaakt van de duivenrassen Arinto of Pedernã bij jou. Je kiest voor de Alvarinho  als je normaal gesproken graag de Pinot Gris/Grigio of Riesling drinkt.

Van welke wijn jij ook houdt, Portugese wijnen zijn een goed en goedkoop alternatief! Kijk voor meer informatie maar eens in de wijngids op Sandorwineimport.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *