Een echte bierliefhebber een speciaalbier pakket cadeau geven is een heel goed idee. Want een speciaalbier is toch net even iets anders dan een gewoon biertje. Alleen wat maakt speciaalbier nu speciaal? Dat gaan we onder andere uitleggen in deze blog. Ook wat het verschil is tussen speciaalbier en pils. Natuurlijk zijn er allerlei verschillende speciaalbier pakket cadeau opties om te geven aan een echte bierliefhebber. 

Benieuwd naar alle antwoorden op bovenstaande vragen? Lees dan vooral snel hieronder verder en ontdek meer over een speciaalbier pakket cadeau geven. 

Wat is speciaalbier?

Dat is natuurlijk de eerste vraag waar je het antwoord op wilt hebben. Want wat maakt speciaalbier nu zo anders ten opzichte van bijvoorbeeld pils of ander bier. De smaak van speciaalbier is bijvoorbeeld heel erg divers. Nieuwe smaken ontdekken wordt daarom ook heel erg interessant. Niet voor niets gaan heel veel restaurants bier koppelen aan bepaalde gerechten. Of gaan mensen thuis een eigen thuis speciaalbier proeverij organiseren. Eigenlijk is speciaalbier een andere bier dan pils. Zo wordt er met pils het normale bier bedoeld en bij speciaalbier is het bier met een smaakje. 

Pils is namelijk altijd bier, maar bier is dus niet altijd pils. Bier is de overkoepelende naam voor diverse biersoorten. Pils is daar echter een onderdeel van, net als speciaalbier. Bier en pils is dus niet hetzelfde. Onder pils of pilsener wordt het ‘normale bier’ verstaan en onder speciaalbier al het bier met een smaakje. Dat is dus een belangrijk verschil om goed te onthouden. Onder speciaalbier valt bijvoorbeeld ook witbier, dubbel bier en stout bier. Het belangrijkste verschil tussen speciaalbier en pils zit hem dus in het gistingsproces. Speciaalbieren zijn bovengistend en pils is bijna altijd ondergistend.

Eten en speciaalbier

Doordat speciaalbier meer in trek is spelen restaurants er ook op in. Met de diversiteit van speciaalbier passen diverse gerechten er goed bij. Natuurlijk past een glas speciaalbier bij een aantal heerlijke borrelhapjes. Bestel een borrelplank en drink er een speciaalbiertje bij. Dat geldt ook voor een uitgebreider diner. Je kunt altijd in een restaurant horen naar de mogelijkheden. 

Doordat er veel verschillende speciaalbieren zijn kan een restaurant natuurlijk niet heel veel speciaalbieren inkopen. Zij kiezen dan vaak zorgvuldig en aan de hand van meerdere proeverijen welk speciaalbiertje past bij welk gerecht. Soms kan pils beter uitpakken, maar dat kunnen ze je dan natuurlijk adviseren. Ook kun je thuis gaan experimenteren met diverse maaltijden in combinatie met speciaalbier. Zo heb je als het ware een eigen proeverij en natuurlijk een lekker biertje voor tijdens het eten. 

Speciaalbier pakket cadeau 

Als je helemaal wilt uitpakken met een origineel cadeau dan is een speciaalbier pakket zeker eentje die goed in de smaak zal vallen. Vooral bij een echte bierliefhebber kan het nooit geen kwaad om wat extra biertjes te proeven. Doordat er heel veel verschillende soorten speciaalbieren zijn kunnen er dus ook verschillende bierpakketten ontstaan. Denk aan een mooi pakket met diverse speciaalbieren en met een bijpassend glas. Dit alles in een mooie verpakking. Het geeft niet alleen leuk, maar is ook leuk om te ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *