pizzasaus maken

Een voordeel van pizzasaus maken is dat je zelf je gewenste ingrediënten kunt toevoegen. Perfect voor de persoon die heel veel van experimenteren houd in de keuken. Dus zo ook kun je het uitproberen met Pizzasaus. Het heerlijk. In deze blog zal ik mijn eigen creatie delen.

Ingrediënten

• 1 kilo tomaten

• Ketchup

• Suiker

• 1 gesnipperde ui

• 3 fijngestampte knoflook

• Knoflook poeder

• Uien poeder

• Zout

• Olijfolie

• Oregano

• Soepgroente/ Prei

• 2 ½ cup water

pizzasaus maken

Bereidingswijze

Allereerst worden de tomaten schoon gewassen. Daarna wordt het gekookt in water om de tomaten te verzachten. Nadat ze al zacht zijn breek en roer je de tomaten totdat het een puree wordt. Je voegt dan 4 eetlepels olijfolie , 1 theelepel zout , 1 eetlepel oregano , uien , knoflook en 1 ½ cup ketchup toe. De garlic powder , onion powder en suiker voeg je naar smaak toe. En ten einde snij je de soepgroente/prei en zet je die erbij. Deze hele mix roer je voor 6-10 minuten. Dan is het al klaar om op je pizzadeeg te smeren.

Pizzadeeg recept

Een heerlijke pizzadeeg recept die je zelf kunt uitproberen.

Ingrediënten

• 500 gram bloem

• 250 ml lauw water

• 30 gram gist

• 4 eetlepels olijfolie

• 1 afgestreken eetlepel zout

• 1 theelepel suiker

Bereidingswijze

Zet de bloem en zout in een kom en roer die door elkaar. De gist en suiker meng je met een beetje water. Voeg het mengsel daarna toe aan de bloem en roer de mix. Giet daarna de rest van het water en olijfolie erbij. Kneed het deeg goed door. Als het deeg plakt voeg je een beetje bloem toe. Rol het deeg tot een bal en zet die terug in de kom. Dek de kom daarna af met aluminiumfolie en laat het rijzen.

De oven moet voorverwarmd worden op 240 °C. Rol het deeg naar jouw gewenste dikte en zet die daarna op een bakplaat met bakpapier. Besmeer de oppervlakte en randen van het deeg met olijfolie en voeg daarna de pizzasaus met jouw toppings toe. Bak de pizza in de oven voor ongeveer 10-15 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *