Waarom Franse wijn zo populair is

Als je aan kaas denkt, denk je aan Nederland. En als je aan chocolade denkt, dan moeten we het wel over België hebben. Duitse worst, Amerikaanse hamburgers, ga zo maar door. Frankrijk kennen we van hun wijn en champagne, maar waarom staan de Fransen zo bekend om hun wijn en welke zijn het lekkerst?

De historie van Franse wijn

Wijn wordt al ontzettend lang gemaakt door de mens. In Georgië zijn objecten opgegraven die duiden dat daar ongeveer 8000 jaar geleden al wijn werd gemaakt. Toch staat dat land er minder bekend om dan Frankrijk, en dat kan nog wel eens aan de gebieden liggen. Vroeger wilde men meer geld betalen als de wijn uit een speciale streek kwam. De twee bekendste voorbeelden zijn Champagne en Bordeaux. De Franse streken waren ontzettend populair vanwege hun kwaliteitswijnen, en dat is altijd zo gebleven.

De lekkerste Franse wijnen

Als je graag een wijntje drinkt en een keer echt kennis wilt maken met de bekende Franse wijnen, dan is degoudenton.nl de ideale plek om een kijkje te nemen. De volgende drie heerlijke Franse wijnen, die ook beschikbaar zijn in de genoemde webshop, hebben we voor je op een rijtje gezet.

  1. Pinot Noir uit Bourgogne.
    Deze heerlijke fruitige rode wijn drinkt heerlijk weg bij het kerstdiner of bij truffel gerechten. Deze wijn kan zeer interessante aroma’s ontwikkelen waardoor je steeds opnieuw aan je glas wilt ruiken voor je een slok neemt.
  2. Margaux uit Bordeaux.
    Margaux is een van de meest bekende gebieden in Bordeaux en produceert heerlijke rode wijnen. Deze rode wijn wordt gemaakt van druiven die nét niet goed genoeg waren voor de duurdere wijnen, maar met een zacht prijskaartje doet deze niet veel onder en is het echt een topwijn.
  3. Chardonnay uit de Bourgogne.
    Een van de meest bekende witte wijnen en vrijwel overal verkrijgbaar. Een heerlijke chardonnay is al te vinden voor een zeer betaalbare prijs, maar er zijn ook duurdere varianten te vinden die elk weer iets unieks bieden.

Dus de volgende keer dat je door de supermarkt loopt, kijk dan even goed naar de wijnen en uit welke streek ze komen, want Frankrijk heeft een lange historie en veel te bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *