Wat is een high speed blender precies?

De high speed blender is in opkomst. Wie nu een elektronica winkel binnenloopt of op een webshop naar blenders kijkt, ziet dat de keus veel groter is dan vroeger. Maar wat is een high speed blender en heb je dit apparaat nodig? Als je nu een nieuwe blender gaat kopen, dan kun je beste voor een high speed blender kiezen. Je krijgt dan veel meer opties en een betere bouwkwaliteit. 

Het vermogen van de blender

Als je concreet het antwoord zoekt op de vraag “wat is een high speed blender?”, dan kijk je naar vermogen. Er bestaan blenders met een vermogen van 200 tot ongeveer 2000 watt. Een goedkope blender van 200 watt heeft minder kracht dan die van 2000 watt. Dit zul je tijdens het gebruik op twee manieren merken. Het eerste dat je merkt, is dat je blender met een lager wattage op een lager maximaal toerental kan draaien. Dit is bijvoorbeeld slechts 4000 toeren per minuut. Heb je een blender van 2000 watt, dan kun je het apparaat op een toerental van wel 35000 toeren per minuut gebruiken. Daarnaast merk je het aan de kracht.

Het gebruik van je blender

Het hogere toerental zul je merken in de snelheid waarmee je een lekkere smoothie kunt maken, maar ook hoe de substantie wordt. Je kunt met een hoger toerental een lekkerder, luchtiger drankje maken dan met een laag toerental. Dit komt doordat een hoog toerental het mengsel fijner kan malen. Dit kan tegelijk een nadeel zijn, doordat vezels ook fijn gemalen worden. Vandaar dat veel high speed blenders meerdere programma’s hebben. Je hebt dan ook programma’s die op een lager toerental draaien. Nu vraag je je misschien af, wat is een high speed blender en wat heb ik eraan als ik hem toch op lagere toeren draai? 

Wat is een high speed blender in termen van kracht?

Voor het sneller laten draaien van de messen, is er een krachtigere motor ontwikkeld. Deze motor biedt meer kracht, waardoor je ook hard fruit of harde groenten kunt malen. Zelfs ijs kun je crunchen. Als je denkt, ik ga nooit ijs crushen en maak alleen maar fruit smoothies, dan kun je toch baat hebben bij een high speed blender. De reden hiervoor is dat veel fruit tegenwoordig ook in een verpakking in de vriezer te vinden is. Dit maakt het lang houdbaar en handig om in je smoothie te doen. Echter om een stuk bevroren mango, ananas of een bevroren aardbei te malen, heb je een krachtige blender nodig.

Waar let je verder op bij een blender kopen

Je weet nu het antwoord op de vraag “wat is een high speed blender?” en de kans is groot dat je er één wilt kopen. Wanneer je een blender gaat kopen, let dan op de volgende zaken. Allereerst is de garantie van belang, hoe langer de garantie, hoe hoger de kwaliteit vaak is. Daarnaast zijn de functies belangrijk. Verdiep je in de functies van verschillende modellen en vergelijk wat van belang is voor jouw gebruik. Denk aan soep kunnen maken of pitten kunnen filteren. Kies daarnaast een blender met een grote kan, zodat je veel tegelijk kunt maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *